Vad betyder mitt namn?

vad betyder mitt namn?

Vad betyder mitt namn? Är en fråga många barn ställer sina föräldrar när de blir lite äldre. Därför är val av barnnamn viktigt samt vad namnet betyder.

Att välja namn till sitt barn är därför ett stort ansvar eftersom de själva inte kan gör ett namnbyte förens de är 18 år gamla. Ta treda på vad namnet har för betydelse innan du bestämmer dig för ett pojknamn eller flicknamn. Kan namnet ge dåliga liknelser som är tacksamt att bli retad för? Hur låter det om du sätter ihop förnamn och efternamn, rimmar det dåligt eller bra? Ett tips är att välja ett längre förnamn om du har ett kort efternamn och tvärt om. Titta även på initialerna så att förkortningen inte blir dålig och olämplig.

Många väljer idag ovanliga namn på sina flickor och pojkar, vilket är helt okej. Kolla bara att namnet funkar på flera språk och att det är någorlunda lätt att uttala i det land din familj bor i. Kom ihåg, namnbetydelse är viktigt!

Här på barnnamn.net hoppas vi kunna inspirera dig till barnnamn som du kanske väljer för ditt barn. Lycka till!

3.50 avg. rating (72% score) - 4 votes
Vi blir glada om du delar:

10. april 2015 av Barnnamn.net
Kategorier: Namn | Taggar: , | 17 kommentarer

Kommentarer (17)

 1. Jag heter Matilda och undrar vad det betyder

 2. Undrar vad det betyder på svenska??

 3. Hej!

  Jag undrar om” Heevy” är ett kvinnligt namn eller manligt och vad det betyder?
  Mvh/ Diana

 4. Hej jag heter Ayla och jag undrar vad mitt namn betyder Mvh.

 5. Jag undrar vad namnet Marita betyder Mvh

 6. Jag undrar vad namnet Ronja betyder Mvh

 7. Jag undrar vad namnet Mila betyder Mvh

 8. stella betyder stjärna

 9. Jag heter Cia (sägs Kia) och jag undrar vad mitt namn har för betydelse?

 10. Jag heter Ida och undrar vad mitt namn betyder

 11. Hej!
  Vad betyder namnen;
  Liam & Amira?

 12. hej jag undrar vad tindra betyder?

 13. Jag heter Wilma

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *


css.php