Ovanliga flicknamn

Ovanliga flicknamn

Att leta bland ovanliga flicknamn är spännande. Här har vi samlat namn som ni besökare tycker är ovanliga. Vi har dessutom fått nära 400 kommenterar (se längst ner) från er med förslag på namn som man inte hör så ofta. Tack för ditt engagemang och att du gör namnlistan 2022 intressantare!

Ovanliga flicknamn runt om i världen:

Armida
Ada
Admira
Aimée
Akasha
Alba
Alessandra
Alexia
Alida
Aline
Alissa
Alivia
Altea
Allyson
Amelie
Amira
Antonella
Apollonia
Aprilia
Athena
Athina
Aurora
Ayla

Beilasan
Belle
Bianca
Bim

Celine
Ceres
Chelsea
Christa
Cornelia

Disa
Dorotea

Eala
Eily
Eleonora
Elina
Eliora
Elise
Elula
Emelina
Embla
Eminella
Engla
Enya
Euphemia
Ezra

Fée
Fenja
Fiona
Florentina
Freja

Gustava

Heaven
Heavenly
Helia
Helinda
Hera
Hevin
Heylin
Hilma
Hope
Hwila

Idalia
Idun
Illiona
Inez
Iris
Irmeline
Isa
Iselin
Isis
Isolde
Israa
Isys

Jadie
Jane
Jasminette
Jenina
Jina
Joline
Juliana
Julie
Juliette
Juni
Juno
Justina

Kali
Kaylin
Kelly
Khioni
Kiara
Klayde
Krakén

Laila
Lava
Lea
LeAnna
Leia
Leila
Lemoni
Leonel
Leonore
Leontine
Lilja
Limei
Lindy
Liridona
Lissandra
Lisette
Liv
Lizl
Ljusa
Loana
Lovalee
Lovelia
Lovi
Lorena
Luisa
Luisia

Madina
Magela
Majda
Malou
Manja
Meja
Melanie
Melina
Meline
Mella
Mija
Milimani
Millie
Minoo
Miva
Molle
Mopelia
My

Nalia
Nanja
Neela
Nellie
Neoline
Nicolina
Nikandra
Nike
Nikita
Ninja
Nilea
Noelia
Noomi
Norma
Nova
Novalie

Odette
Ophelia
Oswaldina
Otilia

Pailin
Pempeia
Polly

Rosa
Rose
Roya
Råbine

Sadie
Sandrella
Sasha
Selena
Selma
Seraphina
Serena
Siri
Sol
Solina
Summer
Svala

Tallulah
Tara
Tiril
Triana

Uma

Valentina
Vendela
Vilhelmina
Vilja
Viola

Yesica

Zelda
Ziatra
Zoé

Ovanliga flicknamn är populärt 2022

Att hitta ovanliga och unika namn för ditt barn kan vara spännande men också tidskrävande. Vissa människor väljer att skapa flicknamn som är ovanliga på egen hand eller så anpassar de stavningen av redan populära namn. Ett exempel är det engelska namnet Allyson i listan ovan, som även kan stavas som Alyson, Alison och Allison.

Kändisar älskar ovanliga namn

Kändisar väljer ofta ovanliga namn istället för vanliga. Ofta kan vi läsa om kändisar i USA som namngett sina barn allt från Crimefighter till Kal-el.

Här kommer fler exempel på kändisar och deras barnnamn:

Tom Cruise & Katie Holmes: Dottern Suri
Nicolas Cage & Alice Kim: Sonen Kal-el Coppola
Gwyneth Paltrow & Chris Martin: Dottern Apple och sonen Moses
Heidi Klum & Seal: Sonen Johan Riley Fyodor Taiwo
Jennifer Garner & Ben Affleck: Dottern Violet
Brad Pitt & Angelina Jolie: Sönerna Maddox och Pax

Vet du något ovanligt flicknamn som vi inte har med på listan? Kommentera nedan och tipsa oss så lägger vi till flicknamnet! Dela gärna den här sidan med dina vänner genom att klicka på ”Gilla” här nedan så får fler vara med och tipsa 🙂

Har du läst så här långt så är du garanterat intresserad av:

3.62 avg. rating (72% score) - 86 votes
Vi blir glada om du delar:

729 svar på ”Ovanliga flicknamn”

 1. Tack. Det var verkligen en ovanlig och annorlunda lista. Ni verkar ha repeterat er och glömt den alfabetiska ordningen. Undrar också om allt verkligen är befintliga namn?

  Svara
  • Hej Helia!
   Det var ett vackert och ovanligt namn, tack för det! Nu finns ditt namn med på listan över ovanliga flicknamn. Vi önskar dig en skön sommar!

   Svara
   • Jag heter Natalia, ett namn jag var väldigt anti som liten då det aldrig fanns att hitta på muggar etc. Med tiden har jag lärt mig att tycka om det och nu älskar jag att ha ett ovanligt namn.

    Svara
    • Tekla
     Gwendelyn
     Coco
     Valeska
     Mirasole
     Ruby
     Estrella
     Elysse
     Tuva
     Elodynne
     Kinna
     Tekla
     Seagem
     Sparkle
     Indira
     Chansee
     Riba
     Rhonda
     Rose
     Thulula
     Giorgianna
     TIKA
     Yvette
     Chaninne
     Oktavia
     Delphine
     Isa
     Malia
     Chasmine
     Punene
     Adolphia
     Jennavive
     Thelia
     Pim
     Thelissa
     Marissa
     Talia
     Niki
     Pojknamn,
     Ennis
     Cade
     Lance
     Lilleman
     Sigurt
     Tawanda
     Torkel
     Ludwig
     Tino
     Luciano
     Nix
     Waldo
     Nalo

     Svara
  • Hej Emelie! Ja det var ovanliga namn som vi inte har med på listan idag. Men nu är listan uppdaterad 🙂 Ha en skön sommar / Barnnamn.net

   Svara
  • Hej!
   Min yngsta dotter heter Delphi. En latinsk stavning på det som under antiken i Grekland ansågs vara jordens mittpunkt, en helig plats med Apollons tempel. Kanske någon hört om ”Oraklet i Delphi”?
   I övrigt kan man även koppla namnet till latinskt ord för ”delfin”.

   Svara
   • Hej Mona! Fint namn din yngsta dotter har. Spännande bakgrund och historia kring namnet Delphi och Oraklet i Delphi, tack för att du berättade om namnet för oss 🙂

    Svara
  • Hejsan Frida! Kul att du gillar listan 🙂 Med era bidrag blir den längre och roligare! Din kusins dotters namn finns nu med på listan. Ha det bäst!

   Svara
 2. Hej!
  Jag har en son som heter Bose – vääldigt ovanligt. Och funderar nu på norska namnet Tiril om vi får en dotter.
  Ha en fin sommar!

  Svara
  • Hej Nina! Ovanliga namn du bidrar med 🙂 Vi har lagt till Tiril på listan, tack för bidraget. Vi arbetar på en lista för ovanliga pojknamn som vi tror att ni kommer uppskatta. Där kommer Bose finnas med 🙂 Ha en fin sommar!

   Svara
  • Hejsan Fée! Håller med dig om att vi tillsammans har fått ihop en fin lista på ovanliga flicknamn. Nu finns ditt namn också med 😉 Ha det så bra!

   Svara
 3. Min bästa vän heter Nicolina, jag har inte träffat en enda person förutom henne som heter så. Tycker det förtjänar en plats här.

  Svara
  • Hej Sandra!
   Vi har heller inte träffat något med namnet Nicolina, däremot Nicole. Namnet förtjänar som du säger en plats här 😉 Ha det bra!

   Svara
  • Hej Therese!
   Oj där ser man 🙂 Lemoni var annorlunda och vackert. Vi har lagt till namnet på ovanliga flicknamn. Ha det så bra!

   Svara
  • Hej Elsa! Vilka fina barnnamn du har givit din son och dotter. Sasha har vi nu lagt till i listan, tack! 🙂 Ha det så bra!

   Svara
 4. Hej, min syster heter Beilasan, och det är väldigt ovanligt(finns bara en i sverige som heter det, alltså min syster 😉 ) Skulle du kunna adda namnet i listan?

  Svara
    • Hej Pansy! Det är bara du och 11 andra kvinnor i Sverige som har det namnet. 🙂 Vi ska se till att Pansy och Tintin kommer med på listan. Tack för dina tips!

     Svara
     • Min äldsta dotter heter Iwone (uttalas Iwåne, med långt å och uttalat e), hon är döpt efter sin gudmor som dock inte har namnet som tilltalsnamn längre, enligt Skatteverket så är de fortfarande ensamma om namnet i Sverige. Min väns dotter är döpt efter en bergsby i det forna Jugoslavien där hennes föräldrar var på bröllopsresa; ”Corita”, när hon föddes 1988 var hon ensam om namnet, nu delar hon det med fyra personer i Sverige.

 5. Ska snart ha en liten bebis och funderar på lite olika ovanliga tjej namn som borde vara med:
  heylin , Jane , leila , Kelly , triana, klayde & luisia!
  Kram!

  Svara
  • Hej Sandrella! Ditt namn är ovanligt och finns nu med i listan 🙂 Din sons namn lägger vi till under ovanliga pojknamn. Tack för ditt bidrag! Kram

   Svara
 6. Hej!! Jag heter Meline! Jag kollade här på namn till min lilla flickhamster!! Skrivit en hel lista med söta namn jag fått härifrån! Skulle vara kul om mitt namn skulle vara med!!

  Svara
  • Hej Meline! Vad kul att du hittade en massa bra namn för din hamster här hos oss 🙂 Självklart ska även ditt namn finnas med på listan. Hade bäst!

   Svara
 7. Hej!

  Mina två söner heter Justin och Milian. Inte många i Sverige med de tilltalsnamnen 😉 nu väntar jag barn nr 3 och blir det en kille ska han få heta Leonel 😉

  Svara
  • Hej Kimberli! Vilka fina namn dina söner har 🙂 Vi lägger in alla tre namn under ovanliga pojknamn som är under uppbyggnad. Hade bra!

   Svara
 8. jag heter Nike och jag vet inte.. känner bara typ 2 styckna som heter det 😀 Alla retar mig och säger att det är ett killnamn.. men eftersom jag är tjej så.. xd

  Svara
 9. Hej! Jag fick plötslig lust att leta efter namn till mina barn som jag förhoppningsvis får i framtiden och den här listan var super! Min lillasyster heter Meja, tror det är ganska ovanligt! Annars finns Alexia, Nilea, Jadie och Eliora som jag tycker är väldigt fina namn 🙂

  Svara
  • Hej Lina! Tack för ditt beröm, roligt att höra att du gillar hemsidan 🙂 Tack för alla dina namnförslag, vi lägger till dem alla! Hade super

   Svara
  • Hej Tova! Du har ett mycket vackert namn som betyder ”Den Sköna” på fornnordiska. Vi kommer se till att det står med på listan 😀

   Svara
 10. Min mamma heter Kamala, ett indiskt namn som betyder ”lotusblomma”. Det är ovanligt här i Sverige, tror att det är ca 63 personer som heter så. Min mormor hette Bharathi, också indiskt. I Sverige har runt 6 personer det som förnamn. Dock är det vanligt i Indien.

  Svara
  • Hej Anita! Vilka fina namn. De kommer skrivas med på listan och så får vi hoppas att de föds lite fler Kamala och Bharathi flickor framöver 🙂

   Svara
 11. Hej! Vilken bra lista!
  Letar lite smått efter namn till barn nr 2 som är på väg. Min dotter heter Milaya, som betyder ”min älskling” på ryska! Så nu söker vi såklart efter ett namn som klingar lika vackert till tvåan! 🙂

  Svara
  • Hej Patricia! Vi gratulerar till att du kommer få ett barn nr 2, det är alltid lika härligt att höra. Vi får då hoppas att våra namnlistor kan vara till någon hjälp i namnsökandet 🙂 Milaya är mycket fint och vi kommer se till att det skrivs in. 😀

   Svara
  • Hej Lisa! Majlinda är då allt ovanligt och betyder majfödd. Det var ett riktigt coolt namn du gav din lilla flicka och vi tackar för att du valt att dela med dig av det till oss 🙂 Vi kommer se till att Majlinda kommer med på listan.

   Svara
  • Hej Elin! Mikaelina och Malena kommer skrivas med som ovanliga flicknamn. Tack för att du tipsat oss om dessa fina flicknamn 🙂

   Svara
 12. Hej! Tack för listan! Väldigt fina namn 🙂 Min dotter heter Alea….inte så vanligt det heller. Tog det från den latinska frasen Alea iacta est , vilket betyder Tärningen är kastad. /Jenna

  Svara
  • Hej Jenna! Vad kul att höra att du uppskattar vår hemsida. Alea är ett mycket vackert namn och vi kommer att se till så att det finns med på listan. Tack för tipset 🙂

   Svara
  • Hej! Min dotter heter Aléa. Också taget från Caesar’s uttryck. Jag är väldigt nöjd med att det är så ovanligt och hon älskar sitt namn. Min dotter är född 2007, när är din född? (Är medveten att detta inlägg är jättegammalt. 😬😂)

   Svara
 13. Min dotter heter Novelia och det är ett ovanligt namn. Hon blev den 12 i Sverige att heta just det. Idag är hon 15 månader gammal.
  Skulle vara kul om det blev uppskrivet 🙂

  Svara
 14. Hejsan!
  Jag är faster till en liten flicka som heter Bella! Kanske vanligt men ovanligt ändå? Eftersom det oftast bara brukar vara ett smeknamn 🙂
  Ha det bra!

  Svara
  • Hej Josefine! Bella är ett mycket fint namn. Det betyder vacker på italienska. Idag finns det endast 1207 flickor med Bella som namn i Sverige, därför ska det få komma med under ovanliga flicknamn. Tack för tipset 🙂

   Svara
  • Hej Monica! Vilka fina namn du givit dina små flickor. De är mycket ovanliga, det finns endast 1039 flickor med namnet Leona i Sverige och 429 flickor med namnet Noelle. Vi ska se till att de kommer med på listan 🙂

   Svara
  • Hej Linda! När man hör namnet Ängelie tänker man att hon måste vara änglalik. Det är ett hypnotiserande vackert namn. De ska vi lägga till! Tack för att du delade med dig av det till oss 🙂

   Svara
 15. Hej jag vill bara slänga in en komentar min dotter heter Lii
  Och de är ett ovanligt namn, men tanke på att de finns bara 3 st här utspridd över västernorrland.
  Oftas dom från ett asiatisk land får namnet Lee
  Men vi ville komma på ett helt eget namn till våran storblåögda sötprupp

  Svara
  • Hej Alexandra! Det var en mycket fin stavning som du gav din dotter. Vi ska se till att hennes namn kommer med på vår lista 🙂

   Svara
  • Hej Maxine! Ett sådant fint namn som du har förtjänar verkligen att få komma med på vår lista 🙂 Tack för att du valde att dela med dig av det till oss!

   Svara
  • Hej Kim Josephin! Det är ovanligt att träffa på ett så fint namn som endast en i hela Sverige har. De ska vi se till kommer med på vår lista 🙂 Tack för komentaren!

   Svara
  • Hej Cissy! Du har ett mycket fint namn och även Novelia är ett vackert namn. De kommer läggas till på vår lista. Tack för komentaren 🙂

   Svara
  • Hej Julia! Venus var namnet på den romerska gudinnan för kärlek och skönhet. Mycket häftigt och ovanligt namn som vi kommer att lägga till på vår lista.

   Svara
  • Hej Nari! Lori kommer bli ett alldeles utmärkt namn till en liten flicka. Det är super gulligt. Lycka till med er lilla ängel 🙂

   Svara
 16. Hej!! Mitt namn Lisette är med i listan:) mina barn heter Iza-Tuwa och Kid…min dotter är den enda som heter Iza-Tuwa:)

  Tuva-Li och Tuva-Lisa finns några men inte Iza-Tuwa så där har vi ovanligt namn:)

  Svara
  • Hej Lisette! Mycket riktigt är din dotter den enda i Sverige som heter Iza-Tuwa. Det är mycket vackert och unikt och vi hoppas att det kommer att bli vanligare efter att det får komma med på vår lista. Kid kommer även komma med på vår lista. Du har givit dina barn mycket vackra namn 🙂

   Svara
  • Hej! Jag heter Izatuva och har alltid trott att jag var ensam om det namnet. Har dock aldrig tänkt på att det går att stava med w!

   Svara
  • Hej Arwa! Det finns idag 64 kvinnor i Sverige som har ditt namn. Det är ett mycket fint och ovanligt namn som vi kommer att lägga till på vår lista. Tack för din komentar!

   Svara
  • Hej Jezz! Det finns idag 349 flickor i Sverige med namnet Yrsa. Det kommer förhoppningsvis bli fler framöver efter att vi lagt till det på vår lista 🙂 Ha en bra dag!

   Svara
 17. Min dotter heter Olina efter min gammelmormor. ( & mormor hade det som mellannamn) Det är ovanligt, ca 16 st har det som tilltalsnamn och ca 64 om man även räknar in mellannamn.

  Svara
  • Hej Sandra! Olina var ovanligt och vackert. De ska vi lägga till i vår lista och hoppas att de blir fler små flickor med namnet Olina i framtiden. Tack för din komentar.

   Svara
  • Hej Cassandra! Du har ett mycket vackert namn. Det är du och 2805 tjejer i Sverige som har de namnet. De ska vi lägga till på vår lista och så får vi hoppas att de blir ännu fler. Tack för din komentar 🙂

   Svara
  • Hej Pandora! Viste du att namnet Pandora kommer från antikens Grekland och betyder ”den allbegåvade”. Det är endast du och 49 andra kvinnor i Sverige som har namnet. Det är ett unikt och vackert namn som vi kommer att lägga till. Tack för din komentar 🙂

   Svara
  • Hej Peter! Milia betyder ”den som har allt” och det finns endast 167 flickor i Sverige som har namnet. Mycket ovanligt och vackert namn. Tack för din komentar!

   Svara
 18. Hej jag har träffat en tjej vid några tillfällen som heter Beps. Det tycker jag är häftigt och unikt, borde absolut va med på listan! 🙂

  Mvh Isabelle.

  Svara
  • Hej Noomi! Oj vilket häftigt namn. Namnet Eirin betyder fred. Vem vill inte att deras barn ska ha ett sådant magiskt namn. Det finns idag 41 Eirin i Sverige och vi hoppas att de ska bli fler då det är ett fantastiskt namn. Tack för din komentar 🙂

   Svara
 19. Jag heter Viveka och jag stöter sällan på det namnet. Det är ovanligt här i Finland men kanhända lika ovanligt i Sverige. Ett vackert namn tycker jag själv.

  Svara
  • Hej Viveka! Namnet Viveka betyder ”den visa” i Indien och Asien. De är ett häftigt namn. De kommer vi att lägga till på vår lista. Vi tackar för din komentar 😀

   Svara
  • Hej Karin! Nadine är ett mycket fint namn. Lite rolig fakta om Nadine är att de är den franska varianten av Nadja. De är ett vackert namn som kommer att hamna på vår lista. Tack för din komentar 🙂

   Svara
  • Hej Frida! Tack för att du påminner oss 🙂 Dior är ett mycket vackert namn som ska få komma med på vår lista. Ha en underbar dag 🙂

   Svara
 20. Hej! Bra lista. Min mormors syster hette Juvelia i andranamn. Väldigt vackert tycker jag. Har hittat ytterligare en handfull personer med det namnet – alla med koppling till Hinneryd i sydöstra Kronobergs län. Lägg gärna till det namnet.

  Svara
  • Hej Martin! Juvelia var verkligen ett elegant namn. Något vi inte har hört talas som tidigare men som kommer att få en plats på vår lista. Tack för din komentar.

   Svara
 21. Jag heter Camomille Evernice Johansson jag tycker att de första två namnen är ovanliga och väldigt vackra! Skulle vara kul om de kom med i listan!

  Svara
  • Hej Camomille! Vad häftigt namn du har. Vi har aldrig hört varken Camomille eller Evernice tidigare. De känns exotiska och vackra 🙂 Tack för dina bidrag!

   Svara
  • Hej Livia! Det finns idag 1792 flickor med ditt namn i Sverige. Det är ett ovanligt namn som har blivit allt vanligare på senare år. Livia är ett gammalt romerskt namn som betyder ”blå” på latin. Vi tycker att du har ett mycket vackert namn som vi ska se till kommer med på listan. Tack för ditt inlägg 😀

   Svara
  • Hej Vivianne! Vivianne är ett kvinnonamn med latinskt ursprung; vivus – levande. Namnet har aldrig varit särskilt vanligt i Sverige. Idag finns det 2757 kvinnor som bär på namnet och vi hoppas att de blir fler. Tack för att du delade med dig 🙂

   Svara
 22. Min lillebror heter Lelle i mellannamn. Har inte hört så många som verkligen heter Lelle, utan bara att det är ett smeknamn. Lelle kan både tjejer och killar heta!

  Svara
  • Hej Kyllan! Du har ett mycket sällsynt och vackert namn. Jylette låter exotiskt och annorlunda. Vi ska se till att båda era namn kommer med 🙂 Tack för tipsen!

   Svara
  • Hej Regina! Vilket fantastiskt namn du har. Regina har ett latinskt ursprung och betyder ”drottning”. Vi hoppas på lite fler drottningar framöver 🙂 Tack för ditt bidrag!

   Svara
  • Hej Tessa! Vad spännande att du hittade på ett sådant vackert namn själv. Vi tackar för att du valt att dela med dig av namnet Heylynn med oss 🙂

   Svara
 23. Theodora är ett fint namn som inte är alltför vanligt. Ligger högt på listan över tänkbara namn på min inneboende lilla filur. 🙂

  Svara
  • Hej Filifjonkan! Teodora eller Theodora är ett kvinnonamn med grekiskt ursprung och femininform av Teodor som är bildat av theos – ”gud” och doron – ”gåva”. Theodora låter mycket passande till en underbar liten flicka. För är inte ett barn en liten guds gåva 🙂 <3

   Svara
 24. Pingback: Prinsessan Madeleines nyfödda prinsessa ska heta Leonore | Barnnamn
  • Hejsan Silvia! Vackert namn din dotter har fått 🙂 Vanessa kommer från det latinska ängel. Så du har fått ett litet änglabarn. Kramar /Barnnamn.net

   Svara
  • Hej! Binette, Linette och Minette hade inte varit dumt om man fick trillingar 🙂 Den statistik vi kan få fram säger att det endast finns 3 st tjejer i Sverige som heter Binette, så mycket ovanligt och vackert! Tack för din kommentar Emma

   Svara
  • Hejsan Linda! Dina döttrar har jättefina namn. Aliina har vi inte hört förut och det verkar endast finnas 79 st Aliina i Sverige, så ett mycket vackert och ovanligt namn 🙂

   Svara
  • Hej Hannelore! Ditt namn är verkligen ovanligt i Sverige. Hannelore är nämligen en tysk form av Hanna och Eleonore och det finns runt 304 st med ditt namn i Sverige. Nalini är även det ett ovanligt flicknamn som endast 48 st tjejer har i Sverige. Namnet betyder ljusstrålar, mycket vackert! 🙂

   Svara
  • Oj! Tack Serena, många namn du bidrar med på listan över ovanliga flicknamn 🙂 Väldigt vackra som du säger!

   Svara
  • Junette klingar vackert, vi har aldrig hört eller sett namnet förut. Vackert namn som vi stolt ska lägga till, därmed finns det iallafall en lista i Sverige som har namnet! 🙂 Tack Maria

   Svara
 25. Hej! Jag har några favoritnamn som jag senare kommer välja till mina framtida barn som jag tycker är ovanliga. Flicknamn: Wintra, Vida, Fyra, Lycka, Melia och Minya.
  Pojknamn: Sewen, Lias, Lovin, Levi, Aiden, Loke.
  😀

  Svara
 26. Hej! Jag har några ovanliga namn som ni kanske kan titta på och se om dem passar? Ej i alfabetisk ordning..

  Melina, Alina, Ilaaf, Ayat, Fiona, Lolita, Kimberly, Sunya, Parischan, Gentiana, Angelina, Leonora, Milou, Minna, Meja, Sidney, Limone, Laila, Luna, Jiranan, Gina, Kessandra, Rosa, Ronja, Amber, Lycka, Lucia, Selma, Estelle, Eminella , Nova, Emla och Zizzie 🙂

  Hoppas någon av dem underbar vackra namnen får någon plats i listan! Tack.

  Svara
  • Hej Klara! Det var ingen dålig lista du gav oss här på Barnnamn.net! Vi ska lägga till dina namn så fort vi kan. Tack och hoppas du tittar in till oss emellanåt 🙂 Kram

   Svara
 27. Hej! Jag heter Evelina och har en syster som heter Elin, hon har sagt att hon ska döpa sina barn till Esmeralda och Tristan. Och jag tycker det är rätt så ovanliga namn. Jag och också väldigt fascinerad över filmen Anastasia. Där finns ju namnen Anastasia och Dimitri som inte finns med på listan. På sistone har jag blivit fundersam om Evelina är ett ovanligt namn?

  Kram Evelina! 🙂

  Svara
  • Hej Janna! Vackert namn du har som är ovanligt 🙂 Enligt våra uppgifter är Janna en feminin form av Jan och anses ofta som ett smeknamn för Johanna eller Joanna. Hade fint!

   Svara
  • Hej Karin! Vackra namn båda två, du får kommentera och berätta för oss vilket namn det blev 🙂 Lycka till! kram

   Svara
 28. Vår dotter har fått namnet Emalia och vår son fick namnet Esias. Inte för ovanlighetens skull utan för vi tyckte det passade dem. ❤️

  Svara
 29. Ni måste lägga till Thalia! Det är mycket ovanligt och det finns knappt 100 kvinnor med det namnet i Sverige idag (tror jag). 🙂
  Andra fina och ovanliga namn är:
  Leela
  Colleen
  Lydia
  Evangeline
  Petrine
  Artemis

  Vet inte om några av namnen finns med på listan, men de är i alla fall vackra! 🙂

  Svara
  • Hej Thalia! Ditt namn är mycket vackert och betyder Den som skänker glädje och fest. Som du säger finns det under 100 kvinnor i Sverige med det namnet, närmare bestämt 84 st bara 🙂 Tack för alla dina bidrag till listan, vi ska lägga till dem vid nästa uppdatering. Kramar

   Svara
 30. Hej! Jag och min syster har väldigt ovanliga namn, jag heter Rexona och de är ett deodorant märke, och min syrra heter Isadora och det är ett kosmetik-märke! Är inte våra namn väldigt ovanliga??????

  Svara
  • Hej Cicca! Roligt att du gillar listan 🙂 Aina hör man inte så ofta men det finns ändå omkring 11 300 st i Sverige med namnet. Aina är ett kvinnonamn av finskt ursprung som betyder ”den enda”. I keltisk kultur stod ”aina” för glädje. På hebreiska betyder Aina ”skönhet”. Kramar

   Svara
 31. Min syster heter Amica. Det är ett ovanligt namn. Tror att det bara är 5 stycken som heter det i Sverige. Men ett väldigt vackert namn som borde finnas med på er lista!

  Svara
  • Jessika! Din syster Amica har ett mycket ovanligt namn som är vackert och såklart borde finnas med på vår lista 🙂 Tack

   Svara
 32. Hej 🙂 Isobell är ett namn jag fastnat för som min pojkvän tyvärr inte går med på att döpa tösen till. Ovanligt här i Sverige iallafall
  Mvh // Angelika

  Svara
  • Hej Angelika! Isobell är ovanligt i Sverige som du säger, endast 12 tjejer har det namnet. Lycka till med tösen din! Kram /barnnamn.net

   Svara
  • Hej Wilde, som tjej är det mycket ovanligt och det är omkring 10 st tjejer i Sverige med namnet Wilde. Jättefint namn 😉

   Svara
 33. Adelia heter våra dotter men med en annan stavning. Och våra andra heter Lexie. Så dem borde stå med! 🙂
  Andra namn jag gillar är:
  Wileah
  Eliza
  Melina
  Engeline
  I ingen av dem va med. Lite synd. Alla e ovanliga o fina 🙂

  Svara
 34. Mitt namn är ganska ovanligt tror jag….
  Jag känner även en tjej som heter Alex och det är inte många TJEJER som heter…. Har också kommit på Darrie, Heyyden, Diania, Dania och Heyden

  Svara
 35. Nuclette
  Nuiclette
  Abigail
  Nilja
  Lilja
  Anastasija
  Wera
  Vivia
  Noah Det finns många kilar som heter Noah men inte så många tjejer

  Svara
 36. Hej! Min kompis heter Setina, jag tror inte att det är så många som heter det. Sedan har jag ett annat namn! Andrietta
  Tror inte de namnen är särskilt vanliga:)

  Svara
 37. Hej.
  Jag har några namnförslag som förtjänar en plats I listan 😉
  Rosella, Violetta, Mirabelle och Clariette.
  Några coola tips tillbaka då jag är på jakt efter namn på B, helst pojknamn och ovanliga 😉

  Svara
 38. Min nyaste flicka är beräknad om 57 dagar och hon har oxå ovanligt namn. Hon heter Lycka vilket inte är så vanligt heller så det borde finnas med. Mun andra dotters namn Heylynn finns fortfarande inte med bland ovanliga namn. Fortfarande Bara min dotter som heter det.

  Svara
 39. Hejsan! Jag tycker att Antona, Leonathe, Biana, Adeleine och Aurora är fina och ovanliga namn som borde stå med på listan!

  Svara
 40. en kompis dotter heter Adalia, det är inte så vanligt vad jag förstått, så det skulle gärna få vara med i listan 😀

  Svara
 41. Hej, jag och mina systrar har väldigt ovanliga namn 🙂 Jag heter Mariessa, och mina systrar heter Cloella och Zaskia. Är gravid nu så funderar på att döpa mitt barn till nåt ovanligt namn som Fransisca eller Aysie. Tack för tipsen! 🙂

  Svara
 42. Kul att Elise hamnat på eran lista, det heter min dotter.
  Men var nära på att få namnet Arwen! Kanske något till listan? 🙂

  Svara
 43. Jag skulle egentligen heta Selinn när jag föddes men fick heta Hanna istället. Men jag tycket Selinn är ett väldigt vackert och ovanligt namn c:
  Jag har aldrig träffat någon som heter Selinn…

  Svara
 44. Kan säga några norska namn c; bor ju i Norge så
  Tiili
  Kine-Linn
  Kaja
  Anita
  Solfrid
  Solveig (uttalas solvaj)
  Renate
  Svanhild
  Halldis
  Fröya
  Amalie
  Anne-Mette
  Aina
  Esme
  Herdis
  Reidun
  Snöfrid
  Randalin (känner en häst som heter det :D)
  Moda (häst)
  Silke (häst) (13 årig hästgalen tjej här :D)
  Darcy (häst) (tjej/kill namn ?)
  Marianne
  Mona
  Silje
  Karmen-Sofie
  Vilde
  Noami (?)
  Regine
  Ine-Mette
  Irene
  Fröydis
  Anne-line
  Nattabelle (kom på själv c:)

  Orkar inte nämna alla ovanliga namn som jag kan 😀

  Svara
 45. Hej, jag har en kompis vars lillasyster fick namnet Rue efter karaktären i hunger games. Tycker det borde vara med på listan. Kram.

  Svara
 46. Hej, vilka fina namn!
  Jag heter Dominique i mellan namn vilket kanske skulle passa in på listan. Det fanns inte heller så många på D märkte jag. 🙂

  Svara
 47. Jag heter Adina i mellannamn och det är inte så vanligt. Har även en moster som heter Catricia och det är bara hon i Sverige som heter det. Två fina och ovanliga namn 🙂

  Svara
 48. Min mormors namn är ganska ovanligt, hon heter Renja som också min mor heter i andranamn. I förnamn heter min mor Maj-Len som också är ganska ovanligt. Det namnet har jag som andranamn. Tycker dock stavningen ”Mayleen” ser finare ut och är betydligt ovanligare.

  Svara
 49. Min ena dotter heter Troja. Och just nu letar vi namn åt hennes lillasyster som är knappt ett dygn gammal.
  Ett annat namn jag fastnat för är elvira,vilket inte verkar helt vanligt.

  Svara
 50. Jag har fyra ,barn snart fem 🙂 , alla utom pojken har ovanliga namn. Perla penny minoo sen är jö Lola fint och colette, ivy
  Sora=himmel embla myra marlow cassiopeja faith peaches Alba suri Tekla vivian Greta botilda daga Signe Augusta Maggie emerson… Finns massor 🙂

  Svara
 51. Mitt namn är kanske inte så ovanligt, men stavningen är det. Mina syskonbarn har vackra och ovanliga namn. Pojken heter orion och flickan heter rinora.

  Svara
 52. Hej 🙂 Jag heter Jenise och är väll ett ganska ovanligt namn. Utalas exakt likadant som Denise bara med ett J. jag var dessutom den första som blev döpt till det i Sverige 🙂

  Svara
 53. Hejsan!!
  Mitt namn är väldigt ovanligt & fanns inte ens med i listan 😉
  Jag har aldrig under mina 28 år träffat någon med samma förnamn som jag, NADINE.
  Kanske om jag åker till Frankrike där mamma hittade inspirationen till att döpa alla hennes tjejer i just franska namn.
  Tycker att det är ett väldigt fint namn 😀

  Svara
 54. Hej! Jag har lånat några namn från listan när jag har skrivit berättelser i skolan (6:an). Jag har några tips också!

  Ginger
  Hermione
  Heather
  Celene
  Ia
  Minty
  Hazel
  Lynn
  Blossom
  Narcissa

  Bra sida, och tack för hjälpen!

  Svara
 55. Bra sida!

  Klurar på lite namn till kommande bäbbe och tänkte att ngt bidrag kanske även jag har

  – Vilda
  – Ylvali
  – Corinn
  – Novali
  – Cordenia

  Svara
 56. Gwendoline/Gwendolyn och Ariadne har jag funderat på för mina ev framtida barn… Som Gwen Stefani. Sen finns ju alltid Arwen för de som är Tolkienintresserade. Finns faktiskt ett par på Eniro 😉

  Svara
 57. Hejsan! Jag har ett väldigt ovanligt tjejnamn, får väldigt ofta positiva kommentarer om det 🙂 Jag heter Mathia och vet ingen annan som heter likt mig. H:et i namnet uttalas knappt 😉

  Svara
 58. Hej, jag själv heter Starry, det är nog ganska ovanligt eftersom jag är den enda just nu i Sverige som heter så 😉

  Saknar även namnet Antonia på listan.

  Svara
 59. Hej!
  Min dotter heter Néa. Vet inte hur pass vanligt det är, men har aldrig hört någon säga att den heter Néa och inte med den stavningen heller. Är efter min mormor.

  Sen vet jag inte hur vanligt simona och Line är.

  Tre fina namn som jag absolut tycker ni ska ta med. 🙂

  Svara
 60. Jag heter Ina-Jane, min mamma kom på denna kombo, då min mormor heter Jane och min farmor det grekiska Despina(slutar på Ina) är den enda i Sverige med detta namn, dock så har folk svårt att uttala vilket gör att de flesta kallar mig Ina

  Svara
 61. Min hund heter Octavia, det är ett väldigt vackert (men ovanligt) namn i alla fall enligt mig. Jag såg inte det på listan. Kanske det vore något att ta med på listan? 🙂

  Svara
 62. Namnet LIRA tycker jag och min sambo är jättefint. Är enbart 16 st som heter de i Sverige men vanligare utomlands. Ser de aldrig på någon sån här lista dock.

  Svara
 63. Min pojkvän heter Birk och hans systrar heter Rosildha, Meléa, Jouela, Mariette och Rebecha. Deras pappa heter Risto och mamman Gil, barnbarnen till dom heter River, Midas och Viljar som är killnamn allihop!
  Ganska ovanligt 🙂

  Svara
 64. Desireé, Sylvia, Octavia, Sia, Tea, Asmeralda, Reneé, Boel, Cilla, Weja, Agata, Jilma, Ia, Isa, Levis, Millie, Zeta, Esmeralda, Cassandra

  Svara
  • Min systerdotter heter Irina, vilket är ett ganska ovanligt namn. Varför inte skriva in det här? Irina är ett väldigt vackert namn också. Jag har ännu ett tips: Jeelah (pojknamn)

   Svara
 65. Min syster heter Christi vilket är ett ganska ovanligt namn här men förekommer bl.a. i USA. Kara är också ett ovanligt namn här men vanligt i USA.

  Svara
 66. Min dotter heter Alvina i mellannamn. Det är ett ovanligt namn från förra sekelskiftet. Jag hade helst sett att hon fått det som tilltalsnamn men hennes far gillade Emma bättre.

  Svara
 67. Eirah kommer från medecin guden från asa tron.
  ni kan hämta många ovanliga namn från vikinga namn
  Erie, Donna,Dania, Faith, Madi, Leona
  jag har tänkt gånger döpa min unge till
  Leona, eller Eirah gamla namn som inte finns i sverige mer och har fint klang 🙂 sedan har ni också simone

  Svara
 68. Hej mitt namn är Jamie det är inte många tjejer i Sverige som heter det tror det är 169 st som heter det om det va mindre minns inte 🙂

  Svara
 69. Hejsan

  Tycker vissa av namnen på listan är alldeles för vanliga för att platsa på listan. 😉
  Både jag och frugan ville iallafall ha ovanliga namn på våra barn.
  Det blev två döttrar och deras namn är Giza och Qena.
  Båda är guvernat i Egypten eftersom vi var helt förälskade i landet och åkte dit jättemycket förr.

  Ha det, Fredric

  Svara
 70. Fantastiska namn!
  Väntar mitt första och blir det en flicka funderar jag på namnet LOKA.

  Verkar vara väldigt ovanligt och hittar ingen information om namnet. Någon som vet vart det kommer ifrån – eller som heter det?

  Svara
 71. Hej hej ! Min kära mor döpte mig till Paulina Vivianne. Kanske kan va med på listan. Vivianne är mitt tilltalsnamn och har latinskt ursprung; vivus – som betyder levande

  Svara
 72. Hej. Jag heter Mylla, har upptäckt att många tycker att det är ovanligt. När jag var liten råkade alla kalla mig för Milla, men Mylla ska det vara 🙂

  Svara
 73. Hej! Vilken fin lista med så många ovanliga namn. Jag är särskilt förtjust i Aurora, Bianca och Belle!

  Några fler namn som skulle kunna läggas till i listan är:

  Cordelia
  Juliette
  Holly
  Frances
  Jocelyn
  Älva
  Lou
  Fina
  Minèe
  Theodora
  Livly
  Winter
  Melly

  Svara
 74. Det väldigt många som tycker att mitt namn är ovanligt, ingen kan uttala det rätt heller fattar inte varför 🙁 alla kan säga William men mitt namn brukar alla säga och skriva den som vaffa vilket är helt fel. Ni kanske kan lägga till den så att den blir lite vanligare. Mitt namn betyder lojalitet 🙂

  Svara
 75. Brukar spara på namn som jag tycker är fina eller ovanliga, här är min lista på flicknamn:

  Cordelia
  Camillie
  Elise
  Edise
  Elsie (Elsa)
  Enbrelle
  Jadié
  Jeriline (Jerilyn)
  Lena-Nor 
  Livia
  Llone
  Lillsie
  Lenore (Leonore)
  Mollie-Elise
  Melicia
  Meline
  Nelia
  Susette (Suzette)

  Svara
 76. Hej! Jätte fina ovanloga namn er lista har! Själv heter jag Björk i mellannamn, vilket är Isländskt och ett vanligt namn där, men vet inte någon som har det som tilltalsnamn i Sverige.

  Svara
 77. Tycker det är lite tråkigt att mitt namn aldrig tycks vara med i namnlistor som dessa, finns strax över hundra pers som heter som jag! 🙂

  Svara
 78. Vill dela med mig av 2 ovanliga namn: Yrla (som en tjej hette i en svensk barnserie som gick på tv på 90-talet), och Willow (som finns med i en amerikansk film med samma namn, där är det en kille som heter så, men tycker även det passar på en tjej). Tack för en bra sida 🙂

  Svara
 79. Mina pojkars lillasyster på pappans sida heter Vendelina. Väldigt ovanligt och väldigt fint tycker jag 🙂
  Och d finns inte med på listan 😉

  Svara
 80. Jag heter Caisa i tilltalsnamn vilket är en rätt ovanlig stavning, dessutom heter jag Tintin i mellannamn vilket också är himla ovanligt. Något för listan kanske? 🙂

  Svara
 81. Några lite ovanligare namn jag gillar! Inklusive mitt namn, haha!

  Thea / Tea

  Nova-Lee / Nova-Li

  Nayla

  Leonie

  Noria / Nuria (spansk originalstavning)

  Jolene

  Amina

  Svara
 82. Elikka är ett ovanligt men väldigt fint namn. Alde ville jag ha om jag fick en flicka men det blev en pojke så då blev det Alve istället!

  Svara
 83. nån vecka innan vår dotter föddes drömde jag hennes namn. Kollade upp om det fanns men hittade inte någon som heter det. Hon fick namnet Juvalie och hon är helt Ljuvlig!

  Svara
 84. Mitt namn Berline är ju inte det vanligaste. Mina 4 systrar fick också lite annorlunda namn: Credyline, Fhavor, Janessa och Winney. Och mina systerdöttrar heter Clementine, Desirée och Bunnylee.

  Svara
 85. Jag heter julina, tycker själv det är väldigt fint och egentligen bara en bokstav från julia men har aldrig träffat någon som heter julina 🙂

  Svara
 86. Min barndomskompis kusin heter -Meleah-. Ganska ovanligt, har själv aldrig hört någon med det namnet. Men super fint tycker jag! ❤️

  Svara
 87. Hej! Jag heter själv Sannie och det är ett väldigt ovanligt men själv tycker jag det är väldigt fint! Många andra som nämner det också. Det uttalas som ”Sunny” på engelska vilket betyder ”sol”. Eller som Annie fast med S 😉 tycker iallafall fler borde få veta om detta namn 😀 MVH/ Sannie

  Svara
 88. Hej! E tjej på mitt förra jobb hette Lina-lo som tilltalsnamn, vilket jag tycker är ovanligt, inte hört någon annan som heter så.

  Svara
 89. Hej,
  Det finns många fina fornnordiska namn. De används flitigt i Norge och skulle fungera fint även i Sverige. Ser att Tiril är med. Det är fint! Här kommer fler:
  Jorunn, Ingvild, Turid, Åshild, Bodil, Olava, Guri/Guro.

  Svara
 90. Hej, jag heter Vinga och det är ett ovanligt namn som inte är med på er lista. I mellannamn heter jag Pebbles och Eden vilket också är väldigt ovanliga namn som jag tycker passar bra in på er lista.

  Svara
 91. Har en dotter som heter Emerentia (uttalas Emerensia). Ett underbart namn som bara 10 st har som tilltalsnamn. Platsar helt klart på listan!

  Svara
 92. Hej! Mitt namn är ovanligt i Sverige men rätt vanligt i Turkiet. ”Su” betyder vatten på turkiska, mer vet jag inte. Andra förslag:
  Ariel/Arielle
  Auriel
  Aurora
  Adela
  April
  Belma
  Dima
  Elena
  Elisa
  Eliz
  Irma
  Loela
  Melin
  Meral (min farbrors dotter hetter de)
  Paris
  Semra (min kusin heter de)
  Yeliz

  Svara
 93. Zera saknas på listan och leily, Troya och Tiger-Lily. Och jag själv heter Miriam-Lee det måste vara ganska ovanligt i Sverige? Min lillasyster heter Stella-Nova och jag tror att hon är den enda i Sverige? Och min storebror heter Christoffer-Robin är de ovanligt?

  Svara
 94. Min dotter har ett dubbelnamn. Inga ovanliga namn i sig, men tillsammns var hon den första i sverige att heta det. (Nu finns det en till med det namnet)
  Hon heter Alva-Louise.

  Svara
 95. Är det namn som är ovanliga i Sverige ni listar här? Mitt namn är rätt ovanligt, framförallt stavningen.
  Min dotter heter Aprilia och det ser jag att ni redan har med 🙂
  Min son heter Matheo men det är nog inte så ovanligt..

  Antonia
  Amalia
  Mateja
  Medeja
  Mojca
  Simona
  Simone

  Enzo
  Rocko
  Matej
  Caspian
  Cicero
  Cisqo

  Svara
 96. Min syster heter Aviva. Sist jag kollade fanns det 35 som hette så i tilltalsnamn. Hon heter även Majde i mellannamn. Min andra syster heter Mikela, observera att det är utan A. Hon heter Freda i mellannamn efter vår far Fred.

  Svara
 97. Hej! Jag heter Louisa, och jag har nog aldrig stött på någon med samma namn som mig tror jag. En blandning mellan Lovisa och Louise. Har även en syster som heter Melinda.

  Svara
 98. Min äldsta dotter heter Livia, det namnet borde finnas med på listan. Min yngsta dotter heter Elise.

  Dehlia och Diana är också fina namn.

  Svara
 99. Namn som jag inte hör så ofta men gillar är tex Elvira Dagmar Dagny och Tussan på tjejer och Meckie Laban och Truls eller Rufs på killar

  Svara
 100. Min dotter heter Mila och min yngsta son heter Maurius uttalet maorius ovanliga namn som folk har svårt att uttala men tycker är fina. Barnen har inga problem att säga dom.

  Svara
 101. Jag har gett min dotter namnet Tylinn. Hon är den enda i Sverige som heter det. Jag har kommit på namnet själv för många år sen vi längtade så många år på vår lilla tjej som äntligen kom tillslut. Tylinn betyder Efterlängtad

  Svara
 102. Min dotter heter Tylinn och är den enda i Sverige med det namnet. Jag har kommit på det namnet själv. Vi väntade på henne i många många år men så äntligen så kom hon. Tylinn betyder efterlängtad.

  Svara
 103. Jag har ett väldigt ovanligt namn, Mersina. Det är grekisk/turkiskt och betyder blomma (tror jag min pappa sagt).
  Jag är den enda i sverige som heter det!

  Svara
 104. Jag tror att jag var den första Neia född oktober 2004. Jag saknar mitt namn på listan. Jag har just blivit moster till en liten Willa. Saknar även det på listan. Mvh Neia

  Svara
 105. Enea är ännu ett ovanligt och vackert namn. Det härstammar från det grekiska namnet Aeneas. Aeneas var en trojansk hjälte vad jag förstår och min syster dotter kommer få det namnet vid sitt dop om några dagar.

  Svara
 106. Mitt namn Nicole är,fortfarande rätt ovanligt.Även mitt första namn Ginger Alé är,ovanligt i Sverige.Fram tills jag var 16,var Ginger mitt tilltalsnamn o jag var den enda,i,staden som jag växte upp i som hette så.Jag bytte bland mina namn så Nicole blev mitt tilltalsnamn när jag var 16 är 35 i dag.Min dotters tilltalsnamn är rätt ovanligt Eijra brukar annars stavas Eira men vi ville stava det Eijra i stället.Min ena,systers namn är ovanligt med hon heter Jouanita

  Svara
 107. Hej jag heter Adelia och letade efter ett namn till prinsen för vi ska nämligen bli interjuvade imorgon av en radio men jag tycker att Adelia borde finnas med på ovanliga namn

  Svara
 108. Min dotter heter Aline, som är ett ganska vanligt namn i Frankrike. Hon är döpt efter sin gammelfarmor. Vi trodde inte att det skulle vara svårt för folk att uttala. Många uttlar E:et i slutet, vilket känns onaturligt om man tänker på namn som Alice, Caroline, Helene osv. Men vi älskar namnet ändå!

  Svara
 109. Mitt namn Hella är en kortform av Helena, under 150 som heter det i Sverige. Mitt mellannamn Gesine är ännu ovanligare. Båda namnen är jag väldigt nöjd med 🙂

  Svara
 110. hej jag tycker att jag har ett ganska ovanligt namn. Jag heter Sindra och jag är den ända i Sverige som heter så. Har aldrig hört talas om någon annan som heter så.
  hade varit kul om ni kunde lägga till mitt namn i listan.
  🙂

  Svara
 111. Jag skulle bli glad om mina barns vackra och ovanliga namn kompletterade listan.
  Misty – flicknamn
  Kelsy – flicknamn
  Kire – pojknamn

  Sen har min kompis son ett vackert och ovanligt namn:
  Mavokie – pojknamn

  Svara
 112. Hej! Villemo är också väldigt ovanligt. Kan ju säga att Lilja är mer vanligare än Villemo så vill snälla att ni skriver upp det på listan kram ha en bra dag 😉

  Svara
 113. Hej! Mitt namn är Whilma och har för mig att så många inte heter det med den stavningen. Whilma är ett vanligt namn men stavningen med ” h ” är inte så vanligt anser jag.

  Svara
 114. Hej!! Jag är en tjej på 11 år och heter Lexie mina systrar heter: Pixie,Twister, Angel och Monali hoppas detta kommer med på listan

  Svara
 115. Jag heter Trine. Ett nordiskt namn som används mest i Norge och Danmark. Har inte hört många som heter det i Sverige än. Andra Norska namn jag tycker om är: Kaja, Tiril och Tilde.

  Svara
 116. Min äldsta dotter heter Nellie, men det är väl inte särskilt ovanligt. Mitt namn, Hedvig, är i så fall ovanligare. Jag har en kusin som heter Hulda. Det är ovanligt i hennes ålder. Corinne och Jemima är två andra ovanliga och fina namn.

  Svara
 117. Hej,

  Vilken fantastisk sida med så många fina namn! Själv är jag så fascinerad av ovanliga namn och dess betydelse! Om det bara fanns ett yrke som hittar på nya namn eller forskar om namnens betydelse…
  Själv heter jag Irma och undrar hur många i Sverige heter så? Har en son som heter Alek och min man heter Dario. Tycker det är ovanliga namn i Sverige iaf! 😊
  Hälsningar, Irma

  Svara
 118. hej, jag tycker att mitt namn är väldigt ovanligt. Jag har Hallon som tilltalsnamn och är den enda i Sverige som heter det. skulle vara väldigt roligt ifall ni la till mitt namn på listan:)

  Svara
 119. Jag heter Irmeli. Det är ett ganska vanligt namn i Finland. Här i Sverige är vi inte lika många. Irmelin är en finlandsvensk variant. Ett annat vackert finskt flicknamn är Silja, efter Elias Lönnroths roman med samma namn.

  Svara
 120. Hej, sitter här med min 2 veckor gamla dotter och letar namn och det fanns jätte fina och unika namn här men mest gillade jag faktiskt Lovalie. Men va tycker ni om namnet Adencia? Finns ingen i Sverige som heter så, kanske blir min dotter den första!

  Svara
 121. Hej jag är rätt ensam i Sverige med att heta Diahne, uttalas Diane med tyst H.
  Eller som en annan tolkning av mitt namn som jag fick höra från en irländare, Diann.

  Svara
 122. Jag heter Zaphira och det är arabiska för framgångsrik. Det är bara 16 mersoner i Sverige som heter det och jag tycker att det kanske borde bara med i listan.

  Svara
 123. Mitt namn är ovanligt, speciellt med den stavningen. Mina bröder heter Ragnvald och Arild.

  Andra fina ovanliga namn på personer jag känner till är:

  Timea
  Leana
  Althea
  Ananda
  Lea
  Emmeline
  Helina
  Hilde
  Irina
  Rita
  Alina
  Nicholie
  Havanna
  Olina
  Eveline

  Min morfar hette Leopold Krishian Nikolaj vilket måste vara ovanligt.

  Svara
 124. Hejsan! Jag heter Lykke, det kanske inte är så vanligt? Det har blivit lite vanligare med tiden men jag känner bara en annan som heter Lykke:)
  Det är ett danskt/norskt namn som syftar på ordet ”lycka”.

  Svara
 125. Hej!
  Ett tag sedan jag kollade på denna listan!
  Jag heter Pommeline, och i skrivande stund finns det 5 personer med det namnet i Sverige. När jag fick mitt namn, var jag den enda som hette det♥️

  Svara
 126. Jag har sett och hört tjejer som heter Kalani, Althea, Nathea, Elliana, Lilliana, Mackenzie, Ruby, Pim, Brynn. Tycker alla dessa är väldigt fina namn.

  Svara
 127. Hej! Jag heter Heidi (uttalat Haj-di) och det är ett namn som inte är så vanligt i Sverige. Mååånga tror att jag utalar det hej-dioch jag har aldrig mött någon som uttalar namnet likadant som mig. Min lillasyster heter Signe vilket inte heller är så vanligt. Signe är ett fornordiskt namn som betyder typ segrare. Ett annat vackert namn är Luna (inte heller vanligt i Sverige).

  Svara
 128. Min fina dotter heter Nima. Ett vackert namn frpn Tibet som betyder sol. Namnet skulle passa er lista perfekt. Själv heter ja Nanny, knappast så vanligt mera heller.

  Svara
 129. Mitt egna namn Lulja är ovanligt i Sverige då dess ursprung är från Eritrea och betyder ”diamant”. det finns fler som heter Lulya med y.
  Mitt mellannamn Melawit är också ovanligt.

  Mina systrar heter Leona och Naomi, Leona heter Asenya i mellannamn!

  Några ovanliga namn!

  Svara
 130. Mormors syskon hette: Debohra, Reidun, Elvira och Alina. Andra namn runt mej är: Rosita, Marina, Naomi, Monia, Bettina, Alberta, Helmi, Majleen, Martha, Davida, Adina, Manda, Majsan, Ninni, Maina.

  Svara
 131. jag heter Lindwen och är åtta år. Det är bara jag i Sverige som heter det, och det är ett keltiskt namn som betyder silversjö. Det är ett väldigt ovanligt namn😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊

  Svara
 132. Lulja, Naomi är ett ganska ovanligt namn, men bara så du vet är det någon i min klass som heter Naomi😊! Jag menar inte att Naomi inte är ett ovanligt namn, det kanske är det, men bara så du vet.

  Svara
 133. jag kom på några namn som jag inte tror att så många heter:

  Sanie
  Madie
  Triteny
  Serenety
  Moreline
  Sephora
  Dennyelle
  Dani
  Unorphia
  Ophyxia
  Senideria
  Morthelynn
  Mortheline
  Morthenin
  Morthelyn

  Svara

Lämna en kommentar

css.php